Venäjän viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Venäjän viisumit

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan maitse tai lentäen Venäjälle. Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Venäjän konsulaatin tai suurlähetystön myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja lyhytkestoiseen oleskeluun maassa. Viisumityyppi perustuu matkan tarkoitukseen (esim. vapaa-ajan matka tai liikematka) ja vierailun kestoon.

Venäjän online-viisumitilauksen teet kätevästi osoitteessa solovisa.fi. Valitse kohdemaaksi Venäjä ja jatka tilausta ohjeiden mukaisesti. 

Viisumityypit

Kertaviisumi

Kertaviisumi on voimassa 2 - 30 päivää ja oikeuttaa yhteen edestakaiseen matkaan. Viisumi leimataan maahan tullessa ja sieltä poistuttaessa. Yhden käyttökerran jälkeen viisumi on mitätön. Erillistä merkintää autosta viisumeihin ei enää laiteta.

Kaksikertaviisumi

Kaksikertaviisumilla voit tehdä kaksi Venäjän matkaa 3 kuukauden sisällä. Matkan tarkoitus on liikematka tai kulttuurisuhteet.

Monikertaviisumi

Monikertaviisumilla voit tehdä useita matkoja Venäjälle. Viisumin voimassaoloaika voi olla 1 - 5 v. Oleskeluaika Venäjällä saa olla korkeintaan 90 päivää 180 päivän aikana. Matkan tarkoituksena voi olla liikematka tai kulttuurisuhteet. Mikäli haluat oleskella Venäjällä kauemmin, tarvitset työnteko- tai opiskeluviisumin tai oleskeluluvan.

Vuoden monikertaviisumia varten palvelumme järjestämällä kutsulla ei tarvita aiempia käyntejä Venäjällä. Vuosiviisumiin omalla kutsulla tarvitset yhden viisumin kopion ja maahantuloleimat vuoden aikana. Kahden vuoden viisumiin tarvitset kopion kahdesta edellisestä vuosiviisumista ja maassa käyntileimoista. Jos edellinen viisumi on toisessa passissa, liitä myös kopio passin nimisivuaukeamasta.

Ryhmäviisumi

Ryhmäviisumi myönnetään vain Suomen kansalaisille. Minimikoko ryhmälle on 5 henkilöä. Ryhmän on matkustettava samassa kulkuneuvossa sekä meno- että paluumatkalla. Kohteena voi olla joko Pietari, Leningradin alue, Viipuri tai Karjalan tasavalta.

E-viisumi (ei voimassa toistaiseksi)

Venäjän e-viisumilla voit tehdä maksimissaan 8 päivää kestävän edestakaisen matkan Pietariin sekä Leningradin ja Kaliningradin alueelle. E-viisumin hakuprosessi poikkeaa perinteisestä viisumista. E-viisumi haetaan Venäjän ulkoasiainministeriön järjestelmästä täyttämällä sähköinen lomake englanniksi tai venäjäksi. Itsenäisesti haettuna e-viisumi on maksuton, mutta vastuu mahdollisista virheistä on e-viisumin tilaajalla. Rajaviranomaiset voivat estää maahan pääsyn, mikäli e-viisumissa on virhe. Palvelumme kautta saat e-viisumin virheettämästi ja pääset jatkamaan matkaasi rajan yli huoletta. Palvelumaksumme on 75 euroa sisältäen konsultoinnin, viisumin sähköisen hakemisen, valmiin e-viisumin tarkastamisen ja toimittamisen sinulle tilauksesi mukaisesti. Lue lisää palvelustamme ja tilaa e-viisumi tästä linkistä. 

Hinnasto

Alla olevat hinnat ja käsittelyajat koskevat EU-maiden kansalaisia, paitsi Iso-Britannian ja Irlannin kansalaisia. Muiden maiden kohdalla Venäjän konsulaatti saattaa periä kansalaisuuslisän ja käsittelyajat saattavat olla pidempiä. Tarkista hinta ja muut tiedot asiakaspalvelustamme.

Kertaviisumit

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 2-30 päivää 8 arkipäivää 89 €
Majoitusvarauksen yhteydessä 2-30 päivää 8 arkipäivää 80 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 2-30 päivää väh. 8 kalenteripäivää 80 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön tai hotellin puolto   2-30 päivää 8 arkipäivää 80 €
Opiskeluviisumi 30-90 päivää 8 arkipäivää

150 €

Ryhmäviisumit

           Viisumityyppi                            Ryhmän koko    Viisumi voimassa Käsittelyaika *              Hinta
Ryhmäviisumi   5-49 4 yötä / 5 päivää 8-10 arkipäivää 80 €/hlö

Kaksikertaviisumit

Viisumityyppi                                                  Viisumi voimassa Käsittelyaika *               Hinta   
Ilman asiakkaan puoltoa 2 krt / 3 kuukautta 8 arkipäivää 125 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön puolto 2 krt / 3 kuukautta 8 arkipäivää 80 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 2 krt / 3 kuukautta väh. 8 arkipäivää 80 €

Monikertaviisumit

Viisumityyppi Viisumi voimassa   Käsittelyaika * Hinta
Normaalikäsittely                                        12 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) Puoltokäsittely n. 4-6 vkoa, konsulaatti 8 arkipv 179 €
Pikakäsittely 12 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 229 €
Pikakäsittely 24 kk 24 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 339 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön puolto 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) 7-10 arkipäivää 103 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) n. 2 viikkoa 147 €

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaattien poikkeavat aukioloajat esimerkiksi juhlapyhien takia hidastavat viisumin valmistumista.

Lisäpalvelut

Alla olevat palvelut koskevat konsulaattikäsittelyä.

Palvelu Viisumilaji Hinta
Pikalisä 5-6 arkipäivää Ei koske pyyntökirjeellä tehtäviä monikertaviisumeita. Lisätään perushintaan. 105 €
Pikalisä 1-3 arkipäivää Ei koske pyyntökirjeellä tehtäviä monikertaviisumeita. Lisätään perushintaan. Tarkista saatavuus

Toimitusmaksut

Toimitusmuoto          Hinta
Pikakirje (Suomi) 12,50 €
Pikakirje (EU) 20 €
Postiennakko (Suomi) 10 €
Bussirahti alkaen 40 €
Jet-Pack sopimuksen mukaan
Toimitus lentokentälle 50 €
DHL/TNT sopimuksen mukaan

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Tarkista hintojen oikeellisuus asiakaspalvelustamme. Hinnat alv 0, yritysasiakkaita laskutettaessa lisäämme alv 24%.

Tarvittavat asiakirjat

Toimita seuraavat asiakirjat joko Helsingin päärautatieaseman tai Vuorimiehenkadun toimistoon: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Postitusosoite: Lähialuematkat, Vuorimiehenkatu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat, suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä, jotta voit seurata lähetyksen kulkua.

Passi

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä pitää olla vähintään 2 tyhjää sivua. Passin tulee olla täysin ehjä, mikäli jokin sivu on osittainkin irti, voi Venäjän konsulaatti hylätä viisumihakemuksen.

Valokuva

Liitä viisumihakemukseen virallinen passikuva, jonka mitat ovat 3,5 x 4,5 cm ja joka on korkeintaan 6 kuukautta vanha. Valokuvaohjeet ovat samat kuin Suomen passiin. Tutustu niihin tästä. Voimme ottaa viralliset passikuvat myös toimistollamme Vuorimiehenkadulla. Tulostuspalvelun hinta on 15 eur.

Viisumianomus

Täytä viisumianomus huolellisesti ohjeiden mukaisesti. Muista täyttää myös anomuslomakkeen tilausosa, josta käy ilmi toivomasi viisumityyppi ja toimitustapa. Mikäli viisumianomus tai tilausosa on puutteellisesti täytetty, emmekä tavoita viisuminhakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä viisumissa tai sen toimituksessa.

Vakuutustodistus

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumihakemuksen liitteeksi todistuksen voimassa olevasta matkavakuutuksesta. Saat halutessasi matkavakuutuksen kauttamme. Ota yhteyttä toimistoomme.

Vakuutustodistuksesta tulee olla seuraavat tiedot:

 • Koko nimi (kuten passissa)
 • Syntymäaika

 • Vakuutuksen numero

 • Vakuutuksen voimassaolotiedot, myös vakuutuksen päättymispäivä

 • Maininta vakuutuksen sisällöstä

 • Matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki kulut äkillisen matkasairauden varalta sekä vainajan kotiinkuljetuskustannukset

 • Todistuksessa tulee olla vakuutusyhtiön logo sekä todistuksen kirjoittaneen vakuutusyhtiön työntekijän nimi.

Erikseen sovittaessa vakuutusyhtiö voi toimittaa vakuutustodistuksen suoraan Lähialuematkojen toimistoon.

Kaksi- ja monikertaviisumia varten matkavakuutuksen pitää kattaa koko anottavan viisumin voimassaoloaika.

Ryhmäviisumit

Koskee vain Suomen kansalaisia.

 • Selkeä kopio jokaisen passin kuva-aukeamasta. Kopiota otettaessa passi pitää sijoittaa kopiokoneeseen niin, että passin ääriviivat näkyvät kopiossa. Passin oltava voimassa vielä 6 kk viisumin päättymisen jälkeen.
 • Jokaisen matkustajan huolellisesti täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuslomake.
 • Vakuutusyhtiöltä pyydetty todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Vakuutuksen tulee kattaa kaikki kulut äkillisen sairauden varalta ja vainajan kotiinkuljetuskustannukset.
 • Virallinen passikuva 3,5 x 4,5 cm, alle 6 kk vanha. 

Puolto

Viisumipuolto on Venäjän viranomaistahon konsulaatille tekemä toimeksianto, jonka perusteella ulkomaan kansalaiselle myönnetään tietyn tyyppinen ja tietyn ajan voimassaoleva viisumi. Asiakkaanamme Venäjälle matkustavan ei tarvitse huolehtia puollosta - Lähialuematkat voi hoitaa puollon hankkimisen.

Pyyntökirje

Liikematkustajat sekä kulttuuriyhteistyössä mukana olevat voivat saada viisumin myös pyyntökirjeellä. Pyyntökirje on venäläisen yrityksen tai organisaation omalle lomakkeelle kirjoittama kutsu, joka on yrityksen leimalla ja johtajan allekirjoituksella varustettu. Kirje tulee olla päivätty ja merkitty asiakirjan numerolla (ИСХ). Tarkista, että kutsuja on merkinnyt kirjeeseen 1-3 tärkeintä kohdekaupunkia, joihin on tarkoitus matkustaa ja että kirje on laadittu oheisten ohjeiden mukaisesti. Kirje osoitetaan ”Venäjän konsulaattiin Suomessa” kaupunkia tai konsulin nimeä mainitsematta. Viisumihakemuksen liitteeksi riittää skannattu kopio pyyntökirjeestä.

Varaudu normaalia pidempään käsittelyaikaan pyyntökirjeellä viisumia haettaessa. Käsittelyaika kerta- ja kaksikertaviisumeissa on vähintään 8 päivää, monikertaviisumissa vähintään 11 päivää. Monikertaviisumeille ei myönnetä pikakäsittelyä.

Monikertaviisumiin tarvitset kopion edellisestä viisumista. Edellisestä käynnistä Venäjälle saa olla alle vuosi. Lähialuematkojen kutsulla on mahdollista saada monikertaviisumi ilman edellisen viisumin kopiota.

Ohjeet pyyntökirjeen kirjoittamiseksi suomeksi ja venäjäksi (PDF)

Alaikäiset matkustajat

Alle 14-vuotiaan lapsen turistiviisumi haetaan yhdessä vanhempien viisumin kanssa. Jos lapsi matkustaa muun kuin vanhempansa kanssa Venäjälle, mukaan liitetään jommankumman vanhemman passin nimisivusta kopio ja vapaamuotoinen lupakirje matkustaa Venäjälle. Jos lapsella on eri sukunimi kuin matkustusluvan myöntävällä tai mukana matkustavalla vanhemmalla, Venäjän konsulaatti vaatii aina virkatodistuksen sukulaisuussuhteesta. Virkatodistuksen saa maistraatista ja sen voi erikseen sovittaessa toimittaa suoraan toimistollemme. 14 vuotta täyttänyt lapsi ei tarvitse viisumihakua varten vanhemman passikopiota tai matkustuslupaa.

Konsulaatti vaatii matkavakuutustodistuksen myös lapselle. Jos vanhemmalle anotaan saman aikaisesti viisumia voi vakuutus olla vanhemman matkavakuutustodistus, jossa on maininta "sisältää mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset" . Tässä tapauksessa lapsella on oltava sama sukunimi kuin vanhemmalla. Pelkkä viittaus perheenjäseniin ei riitä ja todistuksessa tulee olla maininta ikärajasta. Jos viisumia anotaan vain lapselle, täytyy matkavakuutustodistus olla lapsen nimellä.

Alle 18-vuotiaan matkustajan kaksi- tai monikertaviisumia varten tarvitaan aina kopio isän tai äidin viisumista. Lapselle ei myönnetä viisumia pidemmälle ajalle, kuin mitä vanhemman viisumi on. Siksi viisumit kannattaa aina anoa samanaikaisesti. Normaalikäsittelyllä monikertaviisumia anottaessa tarvitaan myös virkatodistus sukulaissuhteesta.

Työnteko- ja opiskeluviisumit

Työnteko- ja opiskeluviisumia varten tarvitaan Venäjän sisäministeriöstä alkuperäinen kutsu, jonka järjestää työnantaja tai opiskelupaikka. Kutsu myönnetään ensin 3 kk:n kertaviisumia varten, joka vaihdetaan Venäjälle saavuttaessa monikertaviisumiksi. Korkeakoulutetut ulkomaalaiset työntekijät voivat nykyään saada 3 vuoden monikertaviisumikutsun ilman kertaviisumia.

Koska työ- ja opiskeluviisumilla saa oleskella Venäjällä 365 pv yhtäjaksoisesti, viisumianomuksen liitteeksi tarvitaan alkuperäinen ja venäjänkielinen HIV-todistus, joka on korkeintaan 2,5 kuukautta vanha. Oleskelulupaan oikeuttavan työviisumin saavat myös varsinaisen työntekijän puoliso ja lapset. Kutsu anotaan työnantajan kautta. Päämiehemme Venäjällä voi tarvittaessa auttaa kutsun järjestämisessä. Puolison ja lasten viisumikutsuissa matkan tarkoitus on perheenjäsen, mikä kirjoitetaan myös viisumihakemuslomakkeeseen. Myös puolisolta ja lapsilta tarvitaan HIV-todistus. Työ- ja opiskeluviisumia varten passin on oltava voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen. Hakemuslomakkeessa on ilmoitettava kotiosoite Suomessa, työosoite voi olla Venäjällä. Työnteko- ja opiskeluviisumin saa tarvittaessa pikakäsittelyllä jopa yhdessä päivässä. Mikäli viisumi anotaan "asennustyö"-matkantarkoituksella, HIV-todistusta ei tarvita.

Viisumin rekisteröinti

Yli 7 arkivuorokautta Venäjällä asuvan ulkomaalaisen olinpaikka on rekisteröitävä Venäjän viranomaisen sähköiseen tietokantaan. 

Kun majoitut hotellissa: Hotelli hoitaa rekisteröinnin puolestasi. Sinulle ei aiheudu toimenpiteitä. 

Kun majoitut yksityisasunnossa: Voit tehdä rekisteröinnin paikallisessa postissa (5 €), monitoimikeskuksessa (ilmainen) tai kutsujaorganisaatiossa (30 – 100 €), joka on mainittu viisumissasi. Tee rekisteröinti viimeistään 7 arkipäivän kuluessa Venäjälle saapumisesta, mieluiten jo toisena arkipäivänä. Laiminlyönnistä voi seurata 5000 RUB sakko. Kun rekisteröit viisumin postissa tai monitoimikeskuksessa, ota mukaan asuntoon rekisteröity henkilö tai asunnon omistaja, jonka tulee todistaa rekisteröitymisensä tai omistussuhteensa asuntoon. Pyydä rekisteröintimaksusta kuitti. 

Viisumiehdot

Kun viisumihakemus on toimitettu viisumi- tai puoltokäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100 % viisumin kokonaishinnasta.

Lähialuematkat - Oy Russian Tours Ltd ei vastaa Venäjän konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat esitetään sitoumuksetta.

Valmiita viisumeita voi tiedustella suoraan viisumipalvelustamme, numerosta 09-6689 5735.

Viisumilomakkeet Venäjälle

Ladattavat viisumianomuslomakkeet ja ohjeet.

Lataa täältä

Venäjän viisumit - usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet saamiamme viisumeihin liittyviä kysymyksiä. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle. Mikäli et löydä vastausta tai haluat tietää lisää, ole ystävällisesti yhteydessä viisumiasiantuntijaamme, viisumit@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5735.

Lue lisää

E-viisumi Venäjälle

Venäjän e-viisumilla voit tehdä maksimissaan 8 päivän pituisen edestakaisen matkan Pietariin sekä Leningradin ja Kaliningradin alueelle. E-viisumin hakuprosessi poikkeaa perinteisestä viisumista. E-viisumi haetaan Venäjän ulkoasiainministeriön sähköisestä järjestelmästä. Itsenäisesti haettuna e-viisumi on maksuton, mutta vastuu mahdollisista virheistä on e-viisumin tilaajalla. Rajaviranomaiset voivat estää maahan pääsyn, mikäli e-viisumissa on virhe. Palvelumme kautta saat e-viisumin virheettämästi ja pääset jatkamaan matkaasi rajan yli huoletta. Palvelumaksumme on 35 euroa sisältäen konsultoinnin, e-viisumin hakemisen puolestasi, valmiin e-viisumin tarkastamisen ja toimittamisen sinulle tilauksesi mukaisesti. 

Lue lisää

Yhteydenottolomake