Venäjän viisumit ja viisumianomuslomakkeet | Lähialuematkat

Venäjän viisumit

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan maitse tai lentäen Venäjälle. Viisumi on henkilökohtainen ja määräaikainen Venäjän konsulaatin tai suurlähetystön myöntämä asiakirja, joka antaa luvan rajanylitykseen ja lyhytkestoiseen oleskeluun maassa. Viisumityyppi perustuu matkan tarkoitukseen (esim. vapaa-ajan matka tai liikematka) ja vierailun kestoon.

Venäjän online-viisumitilauksen teet kätevästi osoitteessa solovisa.fi. Valitse kohdemaaksi Venäjä ja jatka tilausta ohjeiden mukaisesti. 

Viisumityypit

Kertaviisumi

Kertaviisumi on voimassa 2 - 30 päivää ja oikeuttaa yhteen edestakaiseen matkaan. Viisumi leimataan maahan tullessa ja sieltä poistuttaessa. Yhden käyttökerran jälkeen viisumi on mitätön. Erillistä merkintää autosta viisumeihin ei enää laiteta.

Kaksikertaviisumi

Kaksikertaviisumilla voit tehdä kaksi Venäjän matkaa 3 kuukauden sisällä. Matkan tarkoitus on turismi, yksityinen, perhevierailu, liikematka tai kulttuurisuhteet.

Monikertaviisumi

Monikertaviisumilla voit tehdä useita matkoja Venäjälle. Viisumin voimassaoloaika voi olla 6 kk - 5 v, turistiviisumi on voimassa max 6 kuukautta. Oleskeluaika Venäjällä saa olla korkeintaan 90 päivää 180 päivän aikana. Matkan tarkoituksena voi olla turismi, yksityinen, perhevierailu, liikematka tai kulttuurisuhteet. Mikäli haluat oleskella Venäjällä kauemmin, tarvitset työnteko- tai opiskeluviisumin tai oleskeluluvan.

Vuoden monikertaviisumia varten palvelumme järjestämällä kutsulla ei tarvita aiempia käyntejä Venäjällä. Vuosiviisumiin omalla kutsulla tarvitset yhden viisumin kopion ja maahantuloleimat vuoden aikana. Kahden vuoden viisumiin tarvitset kopion kahdesta edellisestä vuosiviisumista ja maassa käyntileimoista. Jos edellinen viisumi on toisessa passissa, liitä myös kopio passin nimisivuaukeamasta. Kulttuurisuhteet viisumeiden saatavuudessa on edelleen rajoiteita. Tarkista toimistostamme ehdot ja hinnat ennakkoon.

Ryhmäviisumi

Ryhmäviisumi myönnetään vain Suomen kansalaisille. Minimikoko ryhmälle on 5 henkilöä. Ryhmän on matkustettava samassa kulkuneuvossa sekä meno- että paluumatkalla. Kohteena voi olla joko Pietari, Leningradin alue, Viipuri tai Karjalan tasavalta.

E-viisumi (myonnetään 01.08.2023 alkaen)

Venäjän e-viisumilla voit tehdä maksimissaan 16 päivää kestävän edestakaisen matkan Venäjälle. E-viisumin hakuprosessi poikkeaa perinteisestä viisumista. E-viisumi haetaan Venäjän ulkoasiainministeriön järjestelmästä täyttämällä sähköinen lomake englanniksi tai venäjäksi. Rajaviranomaiset voivat estää maahan pääsyn, mikäli e-viisumissa on virhe. Palvelumme kautta saat e-viisumin virheettömästi ja pääset jatkamaan matkaasi rajan yli huoletta. Palvelumaksumme on 85 euroa sisältäen viranomaiskulut, konsultoinnin, viisumin sähköisen hakemisen, valmiin e-viisumin tarkastamisen ja toimittamisen sinulle tilauksesi mukaisesti. Lue lisää palvelustamme ja tilaa e-viisumi tästä linkistä. 

Hinnasto

Alla olevat hinnat ja käsittelyajat koskevat EU-maiden kansalaisia, paitsi Iso-Britannian ja Irlannin kansalaisia. Muiden maiden kohdalla Venäjän konsulaatti saattaa periä kansalaisuuslisän ja käsittelyajat saattavat olla pidempiä. Tarkista hinta ja muut tiedot asiakaspalvelustamme.

Kertaviisumit

Viisumityyppi Viisumi voimassa Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 1 krt / 2-30 päivää 7-8 arkipäivää 139 €
Majoitusvarauksen yhteydessä 2-30 päivää 7-8 arkipäivää 139 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 2-30 päivää väh. 8 kalenteripäivää 135 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön tai hotellin puolto   2-30 päivää 7-8 arkipäivää 135 €
Opiskeluviisumi 30-90 päivää 7-8 arkipäivää

170 €

E-viisumi 16 päivää/ 60 päivän aikana 5 arkipäivää 85 €

Ryhmäviisumit

           Viisumityyppi                            Ryhmän koko    Viisumi voimassa Käsittelyaika *              Hinta
Ryhmäviisumi   5-49 4 yötä / 5 päivää 8-10 arkipäivää 135 €/hlö

Kaksikertaviisumit

Viisumityyppi                                                  Viisumi voimassa Käsittelyaika *               Hinta   
Ilman asiakkaan puoltoa (turismi) 2 krt / 3 kuukautta 8 arkipäivää

249€

Ilman asiakkaan puoltoa (liikematka) 2 krt / 3 kuukautta 8 arkipäivää 310 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön puolto 2 krt / 3 kuukautta 8 arkipäivää 199 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 2 krt / 3 kuukautta väh. 8 arkipäivää 199 €

Monikertaviisumit

Viisumityyppi Viisumi voimassa   Käsittelyaika * Hinta
Turistiviisumi 6 kk 6 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 449 €
Normaalikäsittely                                        12 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) Puoltokäsittely n. 4-6 vkoa, konsulaatti 8 arkipv  - 
Pikakäsittely (liikematka, kulttuuri) 12 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 505 €
Pikakäsittely 24 kk (liikematka, kulttuuri) 24 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 615 €
Pikakäsittey 36 kk (liikematka, kulttuuri) 36 kk (oleskelu 90 pv 180 pv aikana) n. 2 viikkoa 730 €
Asiakkaan sisäasiainministeriön puolto 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) 7-10 arkipäivää 339 €
Asiakkaan pyyntökirjeellä 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) n. 2 viikkoa 339 €
Perhevierailu 1 v 12 kk (oleskelu 365 päivää 365 päivän aikana) n. 2,5 viikkkoa 339 €

* Huomaathan, että aloitamme tilauksesi käsittelyn kun kaikki viisumiasiakirjat ovat saapuneet toimistoomme. Konsulaattien poikkeavat aukioloajat esimerkiksi juhlapyhien takia hidastavat viisumin valmistumista. Monikertaviisumeiden hinnat edellyttävät Venäjälle aikaisempaa matkustushistoriaa.

Lisäpalvelut

Alla olevat palvelut koskevat konsulaattikäsittelyä.

Palvelu Viisumilaji Hinta
Pikalisä 5-6 arkipäivää Ei koske pyyntökirjeellä tehtäviä monikertaviisumeita. Lisätään perushintaan. Tarkista hinta toimistossamme
Pikalisä 1-3 arkipäivää Ei koske pyyntökirjeellä tehtäviä monikertaviisumeita. Lisätään perushintaan. Tarkista hinta toimistossamme

Toimitusmaksut

Toimitusmuoto          Hinta
Pikakirje (Suomi) 15 €
Pikakirje (EU) 20 €
Kuriiritoimitus pääkaupunkiseudulla alkaen 25 €
Bussirahti alkaen 40 €
Jet-Pack sopimuksen mukaan
Toimitus lentokentälle 85 €
DHL/Fedex sopimuksen mukaan

Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin. Tarkista hintojen oikeellisuus asiakaspalvelustamme. Hinnat alv 0, yritysasiakkaita laskutettaessa lisäämme alv 24%.

Tarvittavat asiakirjat

Toimita seuraavat asiakirjat toimistoomme: passi, valokuva, täytetty viisumianomuslomake sekä todistus matkavakuutuksesta. Postitusosoite: Lähialuematkat, Vuorimiehenkatu 3, 00140 Helsinki. Mikäli postitat asiakirjat, suosittelemme pikakirjettä tai kirjattua kirjettä, jotta voit seurata lähetyksen kulkua.

Passi

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta viisumin päättymisen jälkeen ja siinä pitää olla vähintään 2 tyhjää sivua. Passin tulee olla täysin ehjä, mikäli jokin sivu on osittainkin irti, voi Venäjän konsulaatti hylätä viisumihakemuksen.

Valokuva

Liitä viisumihakemukseen virallinen passikuva, jonka mitat ovat 3,5 x 4,5 cm ja joka on korkeintaan 6 kuukautta vanha. Valokuvaohjeet ovat samat kuin Suomen passiin. Tutustu niihin tästä. Voimme ottaa viralliset passikuvat myös toimistollamme Vuorimiehenkadulla. Tulostuspalvelun hinta on 15 eur.

Viisumianomus

Täytä viisumianomus huolellisesti ohjeiden mukaisesti. Muista täyttää myös anomuslomakkeen tilausosa, josta käy ilmi toivomasi viisumityyppi ja toimitustapa. Mikäli viisumianomus tai tilausosa on puutteellisesti täytetty, emmekä tavoita viisuminhakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä viisumissa tai sen toimituksessa.

Vakuutustodistus

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumihakemuksen liitteeksi todistuksen voimassa olevasta matkavakuutuksesta. Saat halutessasi matkavakuutuksen kauttamme. Ota yhteyttä toimistoomme.

Vakuutustodistuksesta tulee olla seuraavat tiedot:

  • Koko nimi (kuten passissa)
  • Syntymäaika

  • Vakuutuksen numero

  • Vakuutuksen voimassaolotiedot, myös vakuutuksen päättymispäivä

  • Maininta vakuutuksen sisällöstä

  • Matkavakuutuksen tulee kattaa kaikki kulut äkillisen matkasairauden varalta sekä vainajan kotiinkuljetuskustannukset

Erikseen sovittaessa vakuutusyhtiö voi toimittaa vakuutustodistuksen suoraan Lähialuematkojen toimistoon.

Kaksi- ja monikertaviisumia varten matkavakuutuksen pitää kattaa koko anottavan viisumin voimassaoloaika.

Ryhmäviisumit

Koskee vain Suomen kansalaisia.

  • Selkeä kopio jokaisen passin kuva-aukeamasta. Kopiota otettaessa passi pitää sijoittaa kopiokoneeseen niin, että passin ääriviivat näkyvät kopiossa. Passin oltava voimassa vielä 6 kk viisumin päättymisen jälkeen.
  • Jokaisen matkustajan huolellisesti täyttämä ja allekirjoittama viisumihakemuslomake.
  • Vakuutusyhtiöltä pyydetty todistus voimassaolevasta matkavakuutuksesta. Vakuutuksen tulee kattaa kaikki kulut äkillisen sairauden varalta ja vainajan kotiinkuljetuskustannukset.
  • Virallinen passikuva 3,5 x 4,5 cm, alle 6 kk vanha. 

Puolto

Viisumipuolto on Venäjän viranomaistahon venäläisen yrityksen pyynnöstä konsulaatille tekemä toimeksianto, jonka perusteella ulkomaan kansalaiselle myönnetään tietyn tyyppinen ja tietyn ajan voimassaoleva viisumi. Asiakkaanamme Venäjälle matkustavan ei tarvitse huolehtia puollosta - Lähialuematkat auttaa sopivan venäläisen palveluntarjoajan valitsemisessa, jonka kanssa solmitaan sopimus maahantulopalveluiden järjestämisestä ja puollon hankkimisesta.

Pyyntökirje

Liikematkustajat sekä kulttuuriyhteistyössä mukana olevat voivat saada viisumin myös pyyntökirjeellä. Pyyntökirje on venäläisen yrityksen tai organisaation omalle lomakkeelle kirjoittama kutsu, joka on yrityksen leimalla ja johtajan allekirjoituksella varustettu. Kirje tulee olla päivätty ja merkitty asiakirjan numerolla (ИСХ). Tarkista, että kutsuja on merkinnyt kirjeeseen 1-3 tärkeintä kohdekaupunkia, joihin on tarkoitus matkustaa ja että kirje on laadittu oheisten ohjeiden mukaisesti. Kirje osoitetaan ”Venäjän konsulaattiin Suomessa” kaupunkia tai konsulin nimeä mainitsematta. Viisumihakemuksen liitteeksi riittää skannattu kopio pyyntökirjeestä.

Varaudu normaalia pidempään käsittelyaikaan pyyntökirjeellä viisumia haettaessa. Käsittelyaika kerta- ja kaksikertaviisumeissa on vähintään 8 päivää, monikertaviisumissa vähintään 11 päivää. Monikertaviisumeille ei myönnetä pikakäsittelyä.

Monikertaviisumiin tarvitset kopion edellisestä viisumista.  Asiakkaanamme Venäjälle matkustavan ei tarvitse huolehtia pyyntökirjeestä - Lähialuematkat auttaa sopivan venäläisen palveluntarjoajan valitsemisessa, jonka kanssa solmitaan sopimus maahantulopalveluiden järjestämisestä ja pyyntökirjeen hankkimisesta.

Edellisestä käynnistä Venäjälle saa olla alle vuosi. Lähialuematkojen järjestämällä kutsulla on mahdollista saada monikertaviisumi ilman edellisen viisumin kopiota.

Ohjeet pyyntökirjeen kirjoittamiseksi suomeksi ja venäjäksi (PDF)

Alaikäiset matkustajat

Alle 14-vuotiaan lapsen turistiviisumi haetaan yhdessä vanhempien viisumin kanssa. Jos lapsi matkustaa muun kuin vanhempansa kanssa Venäjälle, mukaan liitetään jommankumman vanhemman passin nimisivusta kopio ja vapaamuotoinen lupakirje matkustaa Venäjälle. Jos lapsella on eri sukunimi kuin matkustusluvan myöntävällä tai mukana matkustavalla vanhemmalla, Venäjän konsulaatti vaatii aina virkatodistuksen sukulaisuussuhteesta. Virkatodistuksen saa maistraatista ja sen voi erikseen sovittaessa toimittaa suoraan toimistollemme. 14 vuotta täyttänyt lapsi ei tarvitse viisumihakua varten vanhemman passikopiota tai matkustuslupaa.

Konsulaatti vaatii matkavakuutustodistuksen myös lapselle. Jos vanhemmalle anotaan saman aikaisesti viisumia voi vakuutus olla vanhemman matkavakuutustodistus, jossa on maininta "sisältää mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset" . Tässä tapauksessa lapsella on oltava sama sukunimi kuin vanhemmalla. Pelkkä viittaus perheenjäseniin ei riitä ja todistuksessa tulee olla maininta ikärajasta. Jos viisumia anotaan vain lapselle, täytyy matkavakuutustodistus olla lapsen nimellä.

Alle 18-vuotiaan matkustajan kaksi- tai monikertaviisumia varten tarvitaan aina kopio isän tai äidin viisumista. Lapselle ei myönnetä viisumia pidemmälle ajalle, kuin mitä vanhemman viisumi on. Siksi viisumit kannattaa aina anoa samanaikaisesti. Normaalikäsittelyllä monikertaviisumia anottaessa tarvitaan myös virkatodistus sukulaissuhteesta.

Työnteko- ja opiskeluviisumit

Työnteko- ja opiskeluviisumia varten tarvitaan Venäjän sisäministeriöstä alkuperäinen kutsu, jonka järjestää työnantaja tai opiskelupaikka. Kutsu myönnetään ensin 3 kk:n kertaviisumia varten, joka vaihdetaan Venäjälle saavuttaessa monikertaviisumiksi. Korkeakoulutetut ulkomaalaiset työntekijät voivat nykyään saada 3 vuoden monikertaviisumikutsun ilman kertaviisumia.

Koska työ- ja opiskeluviisumilla saa oleskella Venäjällä 365 pv yhtäjaksoisesti, viisumianomuksen liitteeksi tarvitaan alkuperäinen ja venäjänkielinen HIV-todistus, joka on korkeintaan 2,5 kuukautta vanha. Oleskelulupaan oikeuttavan työviisumin saavat myös varsinaisen työntekijän puoliso ja lapset. Kutsu anotaan työnantajan kautta. Päämiehemme Venäjällä voi tarvittaessa auttaa kutsun järjestämisessä. Puolison ja lasten viisumikutsuissa matkan tarkoitus on perheenjäsen, mikä kirjoitetaan myös viisumihakemuslomakkeeseen. Myös puolisolta ja lapsilta tarvitaan HIV-todistus. Työ- ja opiskeluviisumia varten passin on oltava voimassa 6 kk viisumin päättymisen jälkeen. Hakemuslomakkeessa on ilmoitettava kotiosoite Suomessa, työosoite voi olla Venäjällä. Työnteko- ja opiskeluviisumin saa tarvittaessa pikakäsittelyllä jopa yhdessä päivässä. Mikäli viisumi anotaan "asennustyö"-matkantarkoituksella, HIV-todistusta ei tarvita.

Viisumin rekisteröinti

Yli 7 arkivuorokautta Venäjällä asuvan ulkomaalaisen olinpaikka on rekisteröitävä Venäjän viranomaisen sähköiseen tietokantaan. 

Kun majoitut hotellissa: Hotelli hoitaa rekisteröinnin puolestasi. Sinulle ei aiheudu toimenpiteitä. 

Kun majoitut yksityisasunnossa: Voit tehdä rekisteröinnin paikallisessa postissa (5 €), monitoimikeskuksessa (ilmainen) tai kutsujaorganisaatiossa (30 – 100 €), joka on mainittu viisumissasi. Tee rekisteröinti viimeistään 7 arkipäivän kuluessa Venäjälle saapumisesta, mieluiten jo toisena arkipäivänä. Laiminlyönnistä voi seurata 5000 RUB sakko. Kun rekisteröit viisumin postissa tai monitoimikeskuksessa, ota mukaan asuntoon rekisteröity henkilö tai asunnon omistaja, jonka tulee todistaa rekisteröitymisensä tai omistussuhteensa asuntoon. Pyydä rekisteröintimaksusta kuitti. 

Viisumiehdot

Kun viisumihakemus on toimitettu viisumi- tai puoltokäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Peruutuskulut ovat 100 % viisumin kokonaishinnasta.

Lähialuematkat - Oy Russian Tours Ltd ei vastaa Venäjän konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat esitetään sitoumuksetta.

Valmiita viisumeita voi tiedustella suoraan viisumipalvelustamme, numerosta 09-6689 5735.

 

Viisumilomakkeet Venäjälle

Ladattavat viisumianomuslomakkeet ja ohjeet.

Lataa täältä

Venäjän viisumit - usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet saamiamme viisumeihin liittyviä kysymyksiä. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle. Mikäli et löydä vastausta tai haluat tietää lisää, ole ystävällisesti yhteydessä viisumiasiantuntijaamme, viisumit@lahialuematkat.fi tai 09 6689 5735.

Lue lisää

E-viisumi Venäjälle

Venäjän e-viisumilla voit tehdä maksimissaan 16 päivän pituisen edestakaisen matkan Venäjälle. E-viisumin hakuprosessi poikkeaa perinteisestä viisumista. E-viisumi haetaan Venäjän ulkoasiainministeriön sähköisestä järjestelmästä.Huomioi, että vastuu mahdollisista virheistä on e-viisumin tilaajalla. Rajaviranomaiset voivat estää maahan pääsyn, mikäli e-viisumissa on virhe. Palvelumme kautta saat e-viisumin virheettämästi ja pääset jatkamaan matkaasi rajan yli huoletta. Palvelumaksumme on 85 euroa sisältäen konsultoinnin, e-viisumin hakemisen puolestasi, valmiin e-viisumin tarkastamisen ja toimittamisen sinulle tilauksesi mukaisesti. 

Lue lisää

Yhteydenottolomake